G.I.P.S.

Gehandicapten Informatie Project Scholen

Het PGCZ gaat voorlichting geven op basisscholen in de gemeenten Waddinxveen en Zuidplas. We zullen de groepen 7, zowel theoretisch als praktisch, voorlichten over hoe het is om te leven met een beperking. Het doel hierbij is het overbrengen van kennis en creëren van begrip.

Wilt u dat wij uw school ook bezoeken? Stuur een mailtje naar gips@pgcz.nl


Coördinator GIPS

Met veel plezier mag ik mezelf officieel aan u voorstellen als coördinator van GIPS (Gehandicapten Informatie Project Scholen)

Mijn naam is Karin, 25 jaar oud en voorheen werkzaam geweest in het “speciaal” basisonderwijs. Toen de oproep van PGCZ over het scholenproject voorbij kwam werd ik direct enthousiast en heb ik contact opgenomen.

Al snel werd ik naast vrijwilliger ook coördinator GIPS, een hele eer om dit hele project te mogen opzetten en coördineren. Door de Corona moeten we helaas alles even een beetje doorschuiven, maar we hopen in schooljaar 2021-2022 veilig te kunnen starten.

Heeft u vragen over GIPS?
Of wilt u zich als school aanmelden?
Neem vrijblijvend contact op via gips@pgcz.nl

Afbeelding van Mote Oo Education via Pixabay

20-04-2022

GIPS van start

In het najaar zullen wij starten met het GIPS project. We zijn momenteel in gesprek met geïnteresseerde scholen en kunnen niet wachten om met de kinderen aan de slag te gaan.


21-12-2020

Uitstel, maar geen aftstel

Door de nieuwe lockdown en het sluiten van de basisscholen hebben wij moeten besluiten de start van ons GIPS project uit te stellen. Wij zijn van mening dat wanneer de basisscholen weer fysiek onderwijs mogen gaan geven, zij alle tijd nodig hebben om de kinderen op het gewenste niveau te brengen of houden. Daarom hebben wij besloten het GIPS project te zullen starten na de zomervakantie in het schooljaar 2021-2022. Omdat wij vanaf 2021 ook in Waddinxveen actief zullen zijn, kunnen wij ook daar de basisscholen gaan bezoeken.


24-09-2020

PGCZ start met GIPS

Eind januari zal het PGCZ starten met het Gehandicapten Informatie Project Scholen. Met onze vrijwilligers zullen wij voorlichting gaan geven op basisscholen in de gemeente Zuidplas. We zullen de groepen 7, zowel theoretisch als praktisch, voorlichten over hoe het is om te leven met een beperking. Het doel hierbij is het overbrengen van kennis en creëren van begrip. We starten op een school in Zevenhuizen en hopen daarna uit te breiden naar alle basisscholen in onze gemeente.

Heeft u interesse, neem dan contact met ons op!