Uit het leven gegrepen

Het PGCZ ontvangt graag uw ervaringsverhalen, zowel positief als negatief. Waar loopt u tegenaan? Wij zullen regelmatig verhalen, desgewenst anoniem, plaatsen op deze pagina. Als u uw verhaal met ons wilt delen kunt u gebruik maken van het contactformulier of uw verhaal per e-mail aan ons sturen.


Chronische strijd

Elke ochtend opstaan met intense pijn. De hele dag een continue strijd met je lichaam. Je verstand wil van alles, gevoed door wilskracht, schuldgevoel en zelfs schaamte. Maar elk project, groot of klein, resulteert in een diepe en pijnlijke teleurstelling. Dit alles is voor buitenstaanders en zelfs je directe omgeving niet aan je te zien en dat resulteert niet zelden in onbegrip en ongeloof. Daardoor pak je toch maar weer een project op. En daar is de volgende diepe en pijnlijke teleurstelling. Die vicieuze cirkel geeft je het gevoel opgesloten te zitten in een kamer zonder deuren. Accepteren doe je het niet. Vroeger kon je immers alles aan. De strijd, de continue strijd put je uit. 's Avonds ga je naar bed met heel veel pijn, verdriet en volkomen uitgeput. Je verstand zegt dat het morgen wellicht beter zal gaan.

De volgende ochtend word je wakker. En? Intense pijn en doodmoe! Meteen weer die diepe teleurstelling en verdriet. Weer een nieuwe dag. Weer een nieuwe strijd!

Anoniem