Projecten Waddinxveen

Bewustwording


27-05-2021

Werkbezoek gemeenteraad Waddinxveen

Op 21 mei heeft de gemeenteraad van Waddinxveen een werkbezoek gebracht aan het PGCZ. In verband met de coronamaatregelen vond dit bezoek digitaal plaats. We hebben de stichting, haar doelen en haar werk aan de aanwezige raadsleden gepresenteerd en hebben hun vragen beantwoord. Ondanks het digitale karakter van het bezoek was het een zeer prettige kennismaking.

Afgesproken is om op een later moment nog een fysiek werkbezoek in te plannen waarbij wij de aanwezigen zullen laten ervaren hoe het is om te leven met een beperking.

Lees het artikel ‘Samen met PGCZ aan tafel moet een automatisme zijn’ van Hart van Holland-Waddinxveen, 27 mei 2021


05-09-2021

Input verkiezingsprogramma

Wij hebben de politieke partijen in Zuidplas en Waddinxveen een brief gestuurd waarin wij hen aandachtspunten meegeven. Wij hopen deze aandachtspunten terug te zien in hun verkiezingsprogramma's.

Een aantal partijen hebben ons reeds uitgenodigd hierover in gesprek te gaan.

Via onderstaande link kunt u de brief lezen:


18-01-2021

Gemeenteraadsverkiezingen 2022

In maart 2022 zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Dat lijkt nog ver weg maar de lokale politieke partijen zullen binnenkort hun verkiezingsprogramma gaan vormgeven.

Op 18 januari 2021 hebben wij alle politieke partijen in Waddinxveen en Zuidplas daarom een brief gestuurd waarin wij aandacht vragen voor mensen met een beperking en mantelzorgers. Aan de hand van een aantal punten vragen wij de partijen deze op te nemen in hun verkiezingsprogramma. Ook hebben we gevraagd om met ons het gesprek aan te gaan over deze aandachtspunten. Later dit jaar zullen wij de politieke partijen nogmaals benaderen.